Radiostyrd Bil

Radiostyrd Bil till riktigt bra pris!

Radiostyrda bilar är vår passion, speciellt Crawler bilar - Klicka här om du vill se vårt utbud avRC Crawler Bilar!

Vi säljer enbart radiostyrda bilar av högsta kvalitet till bra priser. Vi har valt att inte sälja RC bilar av okända tillverkare, därför kan du alltid känna dig trygg med att du får både kvalitet och valuta för pengarna när du köper en radiostyrd bil hos oss.

Service av en radiostyrd bil

Vi finns här även efter du köpt en radiostyrd bil från oss. I vår verkstad kan vi erbjuda både felsökning, reparation och underhåll av radiostyrda bilar till ett förmånligt pris. Känn dig trygg med att vi tar han om dig och din RC bil även efter garantitidens utgång.

Provkör en radiostyrd bil innan köp

I butiken kan du klämma och känna på många av de radiostyrda bilar vi säljer. Det finns även möjlighet att testa någon av RC bilarna i verklig terräng. Vi har ett litet berg i närheten där du kan få testa att köra en radiostyrd Crawler bil eller en grusplan om du hellre vill testa en radiostyrd Short Course bil.

Det skall vara kul att både köpa och äga en radiostyrd bil.

Den radiostyrda bilens historia

Flera tidiga kommersiellt gångbara radiostyrda bilar fanns tillgängliga i mitten av 1966, och tillverkades av det italienska bolaget El-Gi (Elettronica Giocattoli) från Reggio Emilia. Deras allra första modell var en 1:12 Ferrari 250LM och fanns till salu i Storbritannien i december 1966 via importbolagen Motor Books and Accessories, St. Martins, London, och tidigt 1967 genom Atkinsons modellaffär i Swansea. Denna modell följdes upp av El-Gis 1:10 Ferrari P4 som först visades på leksaksmässan i Milano i början av 1968. Radiostyrda bilar vart möjliga runt denna tid enbart på grund av utvecklingen av "proportionell" radiokontroll. Tidigare var alls sändare och mottagare av typen "bang/bang", d.v.s. styrningen var antingen vänster, mitten eller höger och hastigheten var antingen full fart eller ingen fart. Detta var användbart för flygplan eller båtar men inte för bilar.

I mitten av 1960-talet började ett brittiskt företag, Mardave, baserat i Leicester, tillverka radiostyrda bilar ur ett kommersiellt syfte. Deras första bilar var nitro- eller gasdrivna bilar som såldes i närområdet i början av 1970-talet. Resten är historia :)

Hur skall du välja rätt radiostyrd bil?

Det roliga är att det finns en radiostyrd bil för alla! Snabba, starka, långsamma, tävlingsbilar, snygga... ja du förstår säkert. Fråga dig själv vad du är ute efter. En fingervisning kan vara att använda filtreringen nedan för Svårighetsgrad. Där kan du filtrera fram våra RC bilar basterat på just din erfarenhet. Ett annat sätt att välja en bil som passar dig är att titta på omgivningen runt där du bor. Har du mycket asfalt så kan det vara kul med en radiostyrd bil som är byggt för just asfalt. Har du skog och berg så kanske en RC Crawler är intressant. Som sagt, det finns en RC Bil för alla typer av människor och underlag.

Det finns tre olika sätt för hur en radiostyrd bil kan drivas:

  • Elmotor (Borstad eller Borstlös)
  • Nitro-(Metanol) motor (Glödstiftsmotor)
  • Bensinmotor (Tändstiftsmotor/Röjsågsmotor)

Ljudnivå och Körtid

En RC Bil som drivs med el är tystare än både Nitro och bensin samt betydligt enklare att både äga och underhålla. Med dagens utvecklade LiPo batterier så är körtiden med en eldriven radiostyrd bil väldigt lång, jämfört med förr. För att få ytterligare körtid går det snabbt att byta till ett nytt batteri när det andra är slut. Många av våra radiostyrda bilar kan även köras med dubbla LiPo batterier för ännu längre körtid.

De bensindrivna radiostyrda bilarna är både större och låter mer. Den vanligaste skalan är 1:5 för bensindrivna RC Bilar. Det roliga med dessa bilar är att körtiden är i princip obegränsad. Bara att stanna bilen på tomgång, tanka fullt och sedan köra ca 40 minuter till. Dessa bilar kräver relativt litet underhåll så som rengöring av filter och naturligtvis tvätta av dammet efter en dags körning i grustaget.

Kort om Nitro RC Bilar

Nitro bilarna är kräver ganska mycket kunskap om justering och materialval. Dessa bilar används oftast i tävlingssammanhang av erfarna förare. Dock är vi ju alla nybörjare i början och har du aldrig ägt en Nitro driven bil så kan vi rekommendera dig att testa. Moderna Nitro bilar är mycket mer driftsäkra än de tidigare modellerna.

Följer det med batteri & laddare med en radiostyrd bil?

Detta är en mycket vanlig fråga som vi valt att ta ytterst seriöst. Därför har vi valt att kalla en radiostyrd bil som levereras MED batteri och laddare för RTR (Ready To Run). För de bilar som levereras utan batteri & laddare så kallar vi dem för ARTR (Almost Ready To Run). Resterande bilar levereras som byggsatser.

Olika storlekar på radiostyrda bilar

Den absolut vanligaste storleken på en radiostyrd bil är skala 1:10. I denna skala finns i stort sett alla olika modeller och driftsätt, förutom bensinmotor. En skala som blivit allt mer populär är 1:8 skalan med exempelvis Traxxas X-MAXX som är en riktigt rolig bil att köra. Det finns även lite udda skalor som en 1:7 som oftast är någon form av tävlingsbil. Det finns även RC bilar i små skalor som ex 1:24. Axial har en mycket populär radiostyrd Crawler i skala 1:24 som vi säljer ett stort utbud reservdelar till.

Välkommen!

Radiostyrd Bil - radiostyrda bilar

Med Batteri & Laddare
Modell
Skala
Motor
Drivning
Lämplig för
Varumärken
Filter