Foam RC Crawler

Filtrera på
Varumärken
mer... mindre
Filter
PRO-LINE RACING
På eget lager!
265,00 kr
ROXX
På eget lager!Slut i Lager
295,00 kr
ROXX
På eget lager!
295,00 kr

Foams till RC Crawler bilar

I denna kategori har vi samlat alla de foams till RC Crawler bilar vi har. Vi erbjuder allt ifrån vanliga skumgummi foams till avancerade Dual Stage Foams för den som tävlar.

Vi letar ständigt efter nya spännande foams till radiostyrda Crawler bilar och fyller på lagret med nya foams med jämna mellanrum.

Varför använda foams i en RC crawler?

En foam bär upp hela bilen, precis som luften i däcket på en vanligt bil. Ju mindre luft man har i ett däck på en vanig bil desto bättre grepp får man vid klättring på klippor. Detsamma gäller för radiostyrda crawlers. 

Tricket är att hitta rätt foam för rätt tillfälle. Skall du köra Trail i skogen med din RC Scale så kan det vara bra med en hårdare foam då bilen väger mer och du kan behöva extra stöd både uppåt och åt sidan.

Kör du istället rock crawling så kan det vara bäst med en dual stage foam som passar det underlag du kör på.

Hur kan jag välja rätt foam?

De foams som medföljer däcken fungerar i regel ganska bra. Dock, när du blir en mer erfaren rock crawler eller en avancerad Trail Scale förare så märker du att original foamen inte längre fungerar, då är det läge att uppgradera med nya foams.

Om du kör med ventilerade fälgar så kan en hårdare foam vara bra, ex dual stage foam. Kör du med täta fälgare så rekommenderas en lite mjukare foam, ex ProLine Dual stage foam då den har en extremt mjuk yttre ring i skumgummi.

Det finns ingen foam som passar alla tillfällen. Du måste teta dig fram och lära dig de olika egenskaperna. Men, du kan alltid känna dig trygg med att de foams du köper hos oss håller absolut toppklass!

Happy crawling :)

foam rc crawler